+45 60 75 73 90 anetteslaatto@gmail.com

BIOGRAFI

download CV som pdf

Født 15. juli 1952 i Sydtyskland, tæt ved Stuttgart.

Violin studium 1973 i Hamborg, 1974 i Düsseldorf hos Sandor Vegh. 

Studium i Stuttgart fra 1979-1982 hos bratschisten Enrique Santiago med koncert eksamen som afslutning.

Anette Slaatto blev optaget på Kunstakademie Düsseldorf i 1973 som studerende på Joseph Beuys klasse, men besluttede sig for at koncentrere sig om sine musikstudier hos Sandor Vegh.

Unik fortolker af nyere musik og med glimrende anmeldelser i både dansk og international presse.

Medvirkende på CD’er som The Secret Melody (med bl.a.Per Nørgårds værk af samme navn), The Planets og Axel Borup Jørgensens Viola Works – men også stor succes med indspilningen af alle Bachs solo suiter.

Samarbejde med komponister som Ib Nørholm, Arvo Pärt og Hans Werner Henze, og mange komponister har skrevet værker specielt til hende og til viola d’amore, som hun også spiller (Kuno Kjærbye, Peter Bruun).

Som kammermusiker har hun indspillet Schoenberg strygetrio med Trio Slaatto, samt Martinus Madrigaler med Helge Slaatto, som hun ofte spiller sammen med.

Orkester: I ni år var hun fast medlem af DR SymfoniOrkestret. 

Improvisation: Live improvisation til stumfilm er en anden facet af Anette Slaattos kreativitet, som i den succesrige version af Eisensteins klassiske stumfilm “Strike”, i serien “Schwarz Weiss ist die bessere Farbe”, Landesmuseum Münster 2017.

Siden 2014 kunstnerisk leder af Late SummerFestival samt Lindegaardskoncerterne i Kgs Lyngby sammen med Helge Slaatto, som hun har fem børn med.

Hun gør en stor indsats for at udvide repertoiret af både bratsch- og viola d´amore repertoiret ved hendes samarbejde med komponister der skriver for hende

I løbet af årene har Anette været på turné i mange lande for at fremme udbredelsen af bl.a. dansk musik, Kina, Tyskland (Berliner Festwochen), Beirut, Damaskus, New York, for kun at nævne få af dem. Hun har deltaget i udstillinger i Polen, Island, Norge og Danmark, og hun har haft særudstillinger i Danmark og i Tyskland.

2020 udstilling af malerier os skulpturer i Sessene, Senegal,

2019 udstilling af keramik i Fort Værkstedet

2018 udgivelsen cd med musik af Poul Rovsing Olsen ( bl.a. soloværk for Viola d´Amore )

2018 samarbejde med Engholm Skole, komposition af musik til Elverhøj til 3. klasserne samt instruktion af skuespillet.

Udstilling af papmache fugle og malerier i Holte, 

2017 Improvisation til filmen Strejk af Eisenstein på stumfilmfestivalen i Münster, Tyskland 

2017 samarbejde med SFO i Brønshøj, komposition af musik til forestillingen ”Forår”, samt instruktion af selve skuespil

2016 udgivelsen af viola cd´en med værker af Axel Borup Jørgensen,

2016 ”Jack og Bønnestagen”. Projekt i samarbejde med Kuno Kjærbye Avedøre skole, scenebillede og komposition.

2015 deltagelse i udstilling i Rundetårn med store tekstilbilleder

Udstillinger:

Anette Slaatto har haft separatudstillinger i Schönebecker Schloss, Bremen, Tyskland, Jyllands-Postens Galleri, København, Lyngby Mølle, Lyngby, Cobra-rummet, Sophienholm og Danmarks Radios Galleri, og deltaget i flere gruppeudstillinger i Island, Polen , USA og Danmark.

Skulpturer af papir-mâché/ Keramik:

I de senere år har Anette Slaatto brugt stadig mere tid på at skabe skulpturer lavet af papirmasse (som det ses i hendes fugle serie, udstillet i Holte kirke) samt generelt at koncentrere sig om keramik. Her er en egen personlig stil ikke til at overse, samt en slående evne til at dele med andre:

Regelmæssigt har hun – i sit eget værksted – givet kurser til folk, der er interesseret i at forbedre deres viden om keramik.

Undervisning og komposition:

Hendes erfaringer som  violin og bratsch lærer for børn har yderligere styrket hendes tilgang til det at komponere: Ikke bare komponerer hun hele tiden små stykker og øvelser til sine elever,  hun har også på den  baggrund været i stand til at skabe meget originale ensemble værker til børn i de produktioner, hun har været en del af. Hendes kompositioner, der skal udføres af børn – hvoraf nogle kun har en helt begrænset beherskelse  af instrumenterne – har en særlig kvalitet, altid med sit eget personlige stempel.

Produktioner: “The Pirates” & “Springtime” (Husum Skole), Elverhøj (Avedøre Skole) og

“Jack og Bønnestagen” sammen med komponist Kuno Kjærbye. (Hvidovre Musikskole & Avedøre skole.)